2009. augusztus 5., szerda

Lee Konitz & Minsarah Győr 2009. 04. 30.

Lee Konitz & Minsarah ep -1

2009.04.30. 19:00
Helyszín: PORT.hu SZÍNPAD - EGYETEMI HANGVERSENYTEREM (egykori zsinagóga) - Széchenyi István Egyetem hangversenyterme és Vasilescu-gyűjtemény (Győri Városi Művészeti Múzeum állandó kiállítóhelye) - 9025 GYŐR (HUN), Kossuth u. 5.
LEE KONITZ & MINSARAH
(USA/GER/ISR)
Tagok + hangszerek:
Lee Konitz - altszaxofon/ alto saxophone
Florian Webber zongora/ piano
Jeff Denson - nagybőgő/ bass
Ziv Ravitz - dob/ drums
Műfaj: jazz
Előadókról:
Lee Konitz a jazz 50-es években induló nagy korszakának képviselője, a modern jazz egyik utolsó élő, meghatározó, stílusalkotó főszereplője.
A Chicagóban született altszaxofonos 1949-ben, 22 évesen csatlakozott Miles Davis zenekarához, hogy a következő évben együtt rögzítsék a korszakalkotó „Birth of the Cool” című albumot. Zenei karrierjének főbb állomásai olyan nevekhez köthető, mint Charlie Parker, Dave Brubeck, Ornette Coleman, Charles Mingus, Gerry Muligan, Elvin Jones vagy Gil Evans.
Hozzánk ezúttal a MINSARAH nevű fiatal amerikai-német-izraeli zenekar élén érkezik.

L*J*T*

Rossz hang, gyenge kép. Többet nem is teszek ide belőle. De ez nálunk -gondolom,- elképzelhetetlen. Több százas (esetleg néhány ezres) kedélyesen lökdösődő tömeg az isten háta mögött ünnepelve jazzt hallgat a szakadó esőben.

GARANA- 2008

Néha találok oldalakat

ahol fellelhetőek innen vitt videók. Szegény rendszergazdák beérik amatőr vackokkal, vagy annyira jó a zene, hogy nem érdekli őket, milyen gagyi a kép? Az "all jazz: videos" minden Mike Red's filmecském alkalmasnak tartja közlésre. Ezzel szemben az "AOL India Video Main" minden filmet elvitt az oldalról. (Tul nagy igényei indiánoknak sem lehetnek.) A "BLINX"-nek csak a Tacumák tetszenek, de azt legalább szétdarabolják és összerakják egy interjuval. Leginkább büszke az "ASK"-ra lehetnék, ök Lou Grassi biográfiájához 3 filmecskét látotnak alkalmasnak mellékelni, egy jutubost és innen az első és második Gauci felvételt. Köszönöm!