2009. augusztus 12., szerda

MIKE REED's People, Places & Things a Petofi Mozi Music Pubban

(A cimre klikkelve jutsz a videókhoz.) MIKE REED's People, Places & Things a Petőfi Mozi Music Pubban. N.O.W.A. rendezvény.

A dobos Mike Reed megalkotta ezt a kvartettet annak érdekében, hogy felkutassák az elfeledett, 1954. és 1960. közötti időszak, chicagoi postbop zenei kincseit. New York a 40-es évek végén jazz központtá nötte ki magát, így beárnyékolta a kissebb jazz helyszíneit. Azok a szerzemények amelyeket Mike Reed rögzít kvartettjével az új "Proliferation" (482 Music) címü lemezen, olyan zenészekhez kapcsolódnak mint Sun Ra, John Jenkins vagy Wilbur Campbell és kitörölhetetlenek mint bármelyik más Rudy Van Gelder stúdiójában felvett anyag ebből az időszakból. Mike Reed, Greg Ward és Tim Haldeman szaxofonosok, valamint Jason Roebke nagybőgős, azaz a People, Palces & Things nem hagyományörző zenekar, noha a lendületes ritmusok és hullámzó dallamok érintetlenek maradnak. A zenekar swinges-bopos lüktetésre törekszik, de Ward és Haldeman, akik tartózkodnak a hagyományos szóló-füzérektől, inkább multilineáris rögtönzésekkel, parányi elvont nótákkal - szétnyújták, átalakítják, lecsupaszítják és újjáépítik Ra, Jenkins, Campbell szerzeményeit, anélkül, hogy meggyengítenék vibrálásukat. A "Proliferation" azt bizonyítja mennyire ötletes, progresszív és erőteljesen lüktető Mike Reed zenekara. PETŐFI MOZI MUSIC PUB

Tim Haldeman - tenor saxophone
Greg Ward - alto saxophone
Mike Reed - drums Töltsd le MP3- ban:Big Stubby [7:19] Days Fly By (with Ruby) [6:26]



Elvileg innen letölthető a Rapid Croche,Roebke 2003-as szolóalbuma.
(mp3-ban) Nekem nem sikerült.

L*J*T*

Rossz hang, gyenge kép. Többet nem is teszek ide belőle. De ez nálunk -gondolom,- elképzelhetetlen. Több százas (esetleg néhány ezres) kedélyesen lökdösődő tömeg az isten háta mögött ünnepelve jazzt hallgat a szakadó esőben.

GARANA- 2008

Néha találok oldalakat

ahol fellelhetőek innen vitt videók. Szegény rendszergazdák beérik amatőr vackokkal, vagy annyira jó a zene, hogy nem érdekli őket, milyen gagyi a kép? Az "all jazz: videos" minden Mike Red's filmecském alkalmasnak tartja közlésre. Ezzel szemben az "AOL India Video Main" minden filmet elvitt az oldalról. (Tul nagy igényei indiánoknak sem lehetnek.) A "BLINX"-nek csak a Tacumák tetszenek, de azt legalább szétdarabolják és összerakják egy interjuval. Leginkább büszke az "ASK"-ra lehetnék, ök Lou Grassi biográfiájához 3 filmecskét látotnak alkalmasnak mellékelni, egy jutubost és innen az első és második Gauci felvételt. Köszönöm!